Ce poți câștiga din utilizarea uleiurilor de par? O mulțime de lucruri, de fapt! Acestea vor ajuta nu numai la accelerarea creșterii părului dar, de asemenea, și la regenerarea și înfrumusețarea acestuia. Fă cunoștință cu ingredientele cele mai prețioase ascunse în uleiurile naturale, astfel încât să te poți bucura de cele mai bune efecte posibile. Descoperă secretul tratamentului cu ulei de păr, astăzi.
Ungerea părului este o metodă secretă pentru îngrijirea părului, care a călătorit la noi din Asia. Femeile care trăiesc în zone mai calde, ecuatoriale ale lumii știu perfect cum să-și hrănească părul, ce ingrediente îi lipsesc părului și de ce are nevoie. Putem învăța multe de la ele. Trebuie doar să aprofundăm acestui subiect.
TRATAMENTUL CU ULEI PENTRU PĂR este axat pe acțiuni eficace și complet naturale. Acesta îmbunătățește starea părului datorită uleiurilor perfect alese, care sunt aplicate pe par si scalp. Numai ungerea părului oferă astfel de proprietăți complexe, deoarece:
- funcționează pe rădăcinile părului în foliculi,
- întărește tulpina părului de la rădăcină,
- acoperă parul cu un strat protector
Ar trebui să folosești uleiurile pentru păr?
Indiscutabil, da! Acesta este singurul mod natural și sigur de a îmbunătăți aspectul părului. Trebuie să fii conștientă de faptul că părul – la fel ca și pielea – necesită îngrijire blândă și grijulie. Chiar și cel mai bun balsam si masca de par nu va fi în măsură să furnizeze o astfel de îngrijire ca și uleiurile vegetale. Aceste substanțe se potrivesc perfect cu structura firului de păr, chiar a părului sensibil și slab. Acțiunea sa este complexă și are proprietăți curative, anti-inflamatorii sau anti-mătreață. Ceea ce este mai important este faptul ca uleiurile de par nu pot fi dăunătoare! Acestea sunt substanțe sigure care, cel mult, nu vor oferi nici un rezultat, atunci când sunt alese prost. Acesta este motivul pentru care este atât de important să se aleagă cu atenție uleiul. Cum să faci asta?
Tipuri de ulei și porozitatea părului
Uleiurile pot fi împărțite în mai multe grupuri în ceea ce privește conținutul de acizi grași. În acest scop, absorbția trebuie luată în considerare, care poate de asemenea varia semnificativ. Pe baza acestor două informații, se alege uleiul potrivit pentru tipul de porozitate specific părului și atunci nu ar trebui să fie nici o problema. Mai mult, tratamentul cu ulei pentru păr va asigura efectul așteptat. Aruncă o privire la tipurile de ulei.
- Uleiuri uscare (unturile), cu avantajul acizilor grași saturați
- Uleiuri semi-uscare, cu avantajul acizilor grași mononesaturați (omega-7, omega-9)
- Uleiuri non-uscare cu avantajul acizilor grași polinesaturați (omega-3, omega-6)
Ce-ți oferă această distincție? În primul rând posibilitatea de potrivi uleiul cu porozitatea parului. Cu toate acestea, înainte de a ajunge mai departe cu alegerea uleiului pentru tipurile de păr, trebuie să afli ce porozitate are părul tău.
POROZITATEA PĂRULUI este nivelul de deteriorare a părului. Acesta este determinat de gradul de ridicare al cuticulelor spre tulpină. Cu cât este mai ridicat, cu atât mai slab este protejat și daunele mai mari. Diferentiem trei tipuri de bază de păr:
- părul cu porozitate scăzută cu cuticulele care aderă strâns spre tulpină, neted, greu și drept,
- părul cu porozitate ridicată are cuticulele cele mai ridicate, este uscat, dur și ondulat,
- părul cu porozitate medie, care între cele două, este de obicei cel ondulat.
Alegerea uleiului de păr perfect, trebuie să se bazeze pe porozitate. Numai prin aflarea acestui lucru și având grijă de păr în mod regulat, te poți aștepta ca tratamentul cu ulei de păr să îmbunătățească starea parului.
Ce ulei ar trebui să alegi?
Cele mai bune uleiuri pentru părul cu porozitate scăzută sunt de fapt unturile vegetale groase cu mare absorbție. Particulele sale sunt mici, deci este mai ușor pentru ele să intre în cuticulele sigilate ale părului. În cazul parului drastic deteriorat și slab, cele mai bune uleiuri sunt cele pentru părul cu porozitate ridicată. Încearcă uleiuri non-uscare cu particule mari. Acestea sunt capabile să sigileze mai bine cuticulele de par și să restabilească structura sa deteriorată. Pentru părul care este undeva între cele două tipuri de par, alegerea ideala sunt uleiurile pentru păr cu porozitate medie, bogate în acizi grași mononesaturați. Aceste uleiuri sunt semi-uscare, ceea ce înseamnă că sunt absorbite mai bine decât unturile, dar ele nu au particule mari ca uleiuri pentru par cu porozitate mare.
- uleiurile pentru păr cu porozitate scăzută: unt de babassu, unt de shea, ulei de cocos, ulei de palmier, unt de cacao, unt cupuacu, unt mafura, ulei Monoi, unt Tucuma, ulei de kukui, unt de mango
- uleiuri pentru par porozitate medie: Camellia ulei, ulei de Moringa, ulei din sâmburi de caise, ulei de măsline, ulei de avocado, ulei de cătină, ulei de sâmburi de piersici, ulei de migdale, ulei de tărâțe de orez, ulei de susan
- uleiuri pentru par porozitate mare: ulei de șofran, ulei de semințe de struguri, ulei de primula, ulei de semințe de negru, ulei de soia, ulei de porumb, ulei de argan, ulei de jojoba, ulei de semințe de dovleac
Ce poate merge prost?
Practic nimic. Dacă alegi uleiul corect pentru tipul de păr, succesul este garantat. Cheia este de a determina porozitatea părului. Cum se poate face asta? Cel mai bine este să ia uite mai atent la parul. Uscat, mat, dur, cu capetele despicate și părul foarte fragile pot fi indicație pentru porozitate ridicată. Netede, drepte, grele, lipsite de volum și dificil în stilizare poate fi descrisă ca părul porozitate scăzută. păr porozitate medie este plasată între ele. Puteți face un test de sticlă de apă, care vă va oferi mai multe răspunsuri.
Test. Cum determini porozitatea părului?
- Se pregătește un pahar transparent cu apă curată
- Iei un fir de păr lung
- Îl împarți în trei părți: partea de sus, mijloc și de jos
- Pe rând, arunci bucățile de păr în paharul cu apă și observi ce se întâmplă
Părul care se scufundă mai repede, are porozitatea cea mai mare deoarece absoarbe mai multă apă. Cel care plutește pe suprafața apei are o porozitate scăzută. Părul cu porozitate ridicată s-a scufundat destul de repede. Ține minte că părul poate avea diverse porozități pe lungimi diferite. Acesta este motiv pentru se folosesc diferite uleiuri pentru pielea capului și vârfuri. Mai mult, acordă atenție sporită tehnicii de ungere a părului.
METODE DE UNGERE A PĂRULUI
În funcție de rezultatul dorit, ungerea părului poate fi efectuată în mai multe moduri. Pentru a începe cu unele mai puțin complexe, care sunt ușor de folosit și implementat în obiceiurile de zi cu zi, cum ar fi frecarea unei cantități mici pe păr se termină după spălarea părului. O metodă de a regenera părul intens este ungerea părului într-un bol. Există patru tehnici de bază de tratare a părului, cum ar fi.
1. Ungerea părului uscat, care poate fi făcută înainte de spălarea părului (chiar peste noapte, dacă își speli părul dimineața), sau pe tot parcursul zilei. Aplicarea uleiului pe părul uscat, pentru a evita încrețirea sau pe vârfuri pentru a le proteja împotriva despicării provocate de căldură. Ungerea părului uscat este convenabilă, mai ales atunci când utilizezi uleiuri cu o mare putere de absorbție (de exemplu, ulei de macadamia, ulei de marula), care nu necesită clătire.
2. Ungerea părului umed este o metodă axată pe un impact mai profund asupra părului, deoarece apa ajută absorbția uleiului în rădăcinile părului. Uleiul poate fi aplicat pe parul umed, chiar înainte de spălarea părului, dar de obicei se face imediat după. Timpul necesar pentru tratament depinde de efectul scontat. Uleiurile ușoare, nu trebuie să fie clătite, se poate continua cu uscarea și aranjarea imediat.
3. Ungerea părului într-un bol necesită pregătire. În vasul umplut pe jumătate cu apă caldă se adaugă câteva picături de uleiuri alese (acestea pot fi diferite tipuri de uleiuri). Scufundă părul în bol pentru câteva zeci de minute. Acest tratament cu ulei de păr poate fi efectuat înainte sau după spălarea părului. În cazul în care uleiurile au fost absorbite în păr, nu trebuie să le clătești și se poate trece la uscare și aranjare.
4. Ungerea uleiului cu un spray este cea mai bună în cazul uleiurilor foarte ușoare cu un grad mare de absorbție. Într-o sticlă cu apă sau de ex. o apă florală, adăugă unul sau mai multe uleiuri în funcție de nevoile tale. Cantitățile depind de tine. Ceea ce contează este ca sprayerea să fie ușoară și să nu lase un strat gras pe păr. Cu un astfel de produs poți spraya părul pe întreaga lungime, oricând dorești.